Fish and chips är en väldigt populär snabbmatsrätt i England. Den består oftast av en friterad fiskfilé (traditionellt: torsk, kolja eller flundra) tillsammans med friterad potatis.
Den första, och väldigt goda, Fish and Chips som jag åt var på en lokal pub i London. En stor portion med hemlagade pommes frites, en stor panerad fiskfilé, sallad och remouladsås. Vinägrett är ju också ett självklart tillbehör.
Receptet är beräknat för 2 personer
INGREDIENSER
2 st fiskfiléer, ex. hajmal
6 st stora potatisar
1 ägg
Mjöl
1 dl Ströbröd
1/2 dl Kokosflingor
Grönsallad
Citron
Remouladsås
Olivolja
Salt & Svartpeppar
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 220°.
- Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form, salta, peppra och häll över lite olivolja. Blanda alltsammans och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Rör om då och då så att potatisen inte bränns vid.
- Vispa upp ett ägg och blanda kokosflingor och ströbröd i en skål. Panera fisken: 1) vänd fisken i mjöl 2) vänd fisken i ägg 3) vänd fisken i mjöl en sista gång 4) vänd fisken i ägg en sista gång 5) vänd fisken i kokos- och ströbrödsblandningen.
- Stek fisken på medelvärme tills dess att den fått fin färg. Lägg därefter filéerna i en ugnsfast form och ställ in tillsammans med potatisen i ugnen. Grädda ytterligare 20 min eller tills dess att potatisen/fisken är genomstekt/tillagad (vit).
- Servera tillsammans med färsk sallad, remouladesås och färsk citron.
|

de senaste kommentarerna