Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Chokladbollar

img_0853

Chokladbollar är enkla att göra och goda att äta. Suveränt till kalaset eller fikastunden. Det skulle säkert vara gott att smaksätta chokladbollarna med lite rivet apelsinskal eller krossade nötter.

Receptet är beräknat för ca 25 st chokladbollar

INGREDIENSER

150 g margarin, rumstempererat
1 1/2 dl socker
2 msk vaniljsocker
3-4 msk kakao
4-5 dl havregryn
kokos eller pärlsocker till garnering

TILLAGNING

  1. Rör margarin, socker och vaniljsocker pösigt.
  2. Blanda i kakaon och rör tills du får en smet.
  3. Vänd ner havregryn och rör om tills allting är väl blandat.
  4. Rulla chokladbollar i valfri storlek för hand och vänd i kokos eller pärlsocker.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Chokladbollar

Lämna gärna en kommentar!