Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Caesarsallad

Caesarsallad passar perfekt en sen solig sommarkväll tillsammans med kycklingfiléer direkt från grillen och ett glas gott vitt vin! Är det inte grillväder går det lika bra att tillaga kycklingen i stekpannan eller i ugnen. Kycklingen kan naturligtvis bytas ut mot något annat, kanske skaldjur?

Receptet är beräknat för 4 personer

INGREDIENSER

400 g kycklingfilé
2 salladshuvuden romansallad (alt. annan grönsallad)
6 st skivor formfranska
1 ägg
1 dl olivolja
2 st sardeller
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 liten vitlöksklyfta
färsk parmesanost
salt & svartpeppar

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort kanterna från brödskivorna och skär brödet i cm tjocka kvadrater. Stek i lite olivolja och salt tills de fått färg och blivit knapriga. Låt svalna.
  2. Bryn kycklingfiléerna några minuter på varje sida i en het stekpanna, så att de får lite färg. Krydda med salt och peppar. När kycklingfiléerna fått färg, lägg dem i en ugnsfast form och tillaga dem i mitten av ugnen tills dess att de är genomstekta (ca 20minuter).
  3. Lägg ner ägget i sjudande vatten och låt ligga cirka 3 minuter. Ta upp och skölj tills det är kallt.
  4. Skölj salladen och riv grovt, fördela i tallrikar.
  5. Dela ägget och häll det i en matberedare. Blanda tills ägget är mosat helt. Lägg i sardellerna, senapen, vinägern och lite salt och peppar. Blanda igen. Häll i 1 dl olivolja i den fin stråle under blandning – tills dess att dressingen får en majonäsliknande konsistens. Krydda extra om det behövs.
  6. Skiva kycklingen fint och fördela över salladen. Häll över krutongerna och sist dressingen. Dekorera med skivad parmesan.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget Caesarsallad

Lämna gärna en kommentar!