|
Våfflor
Kategorier: Ägg, mjöl och grynrätter | Vardag
Etiketter: våfflor
Kommentarer:

Receptet är beräknat för 8-10 st våfflor
INGREDIENSER
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
50 g smält smör
TILLAGNING
- Smält smör i en kastrull. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
- Låt smöret svalna. Tillsätt mjölken i mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
- Tillsätt vattnet och smör i smeten, rör om och låt gärna stå minst 1 timme innan gräddning (så att eventuella mjölklumpar löses upp).
- Hetta upp våffeljärnet. Första laggen kan behöva lite smör i järnet .
Tips: servera gärna våfflorna med kanelkokta äpplen och grädde. |
Lämna gärna en kommentar!
|
de senaste kommentarerna