Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Våfflor

Receptet är beräknat för 8-10 st våfflor

INGREDIENSER

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
50 g smält smör

TILLAGNING

  1. Smält smör i en kastrull. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  2. Låt smöret svalna. Tillsätt mjölken i mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
  3. Tillsätt vattnet och smör i smeten, rör om och låt gärna stå minst 1 timme innan gräddning (så att eventuella mjölklumpar löses upp).
  4. Hetta upp våffeljärnet. Första laggen kan behöva lite smör i järnet .

Tips: servera gärna våfflorna med kanelkokta äpplen och grädde.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!