Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Karins morotsmuffins

Receptet är beräknat för 24 små muffins

INGREDIENSER

4 ägg
1 1/2 dl rapsolja
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
6 dl rivna morötter
1 dl hasselnötter
1 1/2 tsk kanel
200 g philadephiaost
50 g smör, rumstempererat
2 msk vaniljsocker
florsocker

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och rapsolja luftigt. Ställ fram smöret så att det hinner bli mjukt. Hacka eller mal hasselnötterna fint.
  2. Blanda mjöl, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Rör i morötter och hasselnötter.
  3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills dess att degen inte fastnar på provstickan.
  4. Rör ihop smöret, philadephiaosten, vaniljsockret och florsocker. Hur mycket florsocker du behöver beror på vilken konsistens du vill ha på garneringen (jag använde 1-2 dl).
  5. När muffinsarna har svalnat är det bara att garnera med glasyren.

Receptet kan också användas till att göra en morotskaka i en långpanna. Tiden i ugnen måste då förlängas och temperaturen ev. sänkas något så att kakan inte blir torr men ändå tillagad i mitten.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!