Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Lingonlimpa

lingonlimpa

Receptet är beräknat för 1 limpa

INGREDIENSER

2 dl vatten
1 dl lingonsylt
1/2 dl olivolja
1/4 dl sirap
1/2 msk salt
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrö
1/2 pkt torrjäst
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågsikt
5 dl vetemjöl

TILLAGNING

  1. Blanda varmt vatten med lingonsylt, olja, sirap, salt, linfrö och solrosfrön.
  2. Blanda torrjäst, mjöl och rågsikt i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i vätskan, lite i taget, tills en smet bildas. Låt jäsa under duk i en timme.
  3. Knåda degen lite löst och lägg i en smord brödform. Strössla över lite havregryn. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Sätt på ugnen på 175° efter 1 timme.
  4. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!