Kyckling med avokadosallad
Kategorier:
Fågel
Etiketter:
avokado |
Fågel |
Grönsaker |
sallad
Kommentarer:

Receptet är beräknat för 2 personer
INGREDIENSER
2 st kycklingfiléer
2 st skivor lantbröd
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 st avokado
2 st tomater
8 cm gurka
5 st salladslökar
Rucolasallad
Olivolja
Salt och svartpeppar
TILLAGNING
- Snitta kycklingfiléerna på längden och vik ut och platta till dem. Blanda pressad vitlök, timjan och 1 1/2 msk olivolja. Marinera kycklingen i vitlöksblandningen medan salladen förbereds.
- Skölj alla grönsaker. Skiva salladslöken tunt. Skär gurkan och urkärnad tomat i större bitar.
- Stek/grilla brödet på hög värme i lite olivolja tills dess att det blivit lite krispigt och fått lite färg. Lägg upp dem på tallrikar. Stek kycklingen några minuter på varje sida (tills dess att kycklingen är helt genomstekt).
- Skär avokadon i större bitar och blanda med tomaterna, löken och gurkan. Häll över lite olivolja och peppra lätt.
- Lägg kycklingen på brödskivorna, pressa över citron samt salta och peppra. Servera kycklingen toppad med rucola och avokadosallad till.
|
de senaste kommentarerna
No comments.