Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Kyckling med avokadosallad

Receptet är beräknat för 2 personer

INGREDIENSER

2 st kycklingfiléer
2 st skivor lantbröd
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 st avokado
2 st tomater
8 cm gurka
5 st salladslökar
Rucolasallad
Olivolja
Salt och svartpeppar

TILLAGNING

  1. Snitta kycklingfiléerna på längden och vik ut och platta till dem. Blanda pressad vitlök, timjan och 1 1/2 msk olivolja. Marinera kycklingen i vitlöksblandningen medan salladen förbereds.
  2. Skölj alla grönsaker. Skiva salladslöken tunt. Skär gurkan och urkärnad tomat i större bitar.
  3. Stek/grilla brödet på hög värme i lite olivolja tills dess att det blivit lite krispigt och fått lite färg. Lägg upp dem på tallrikar. Stek kycklingen några minuter på varje sida (tills dess att kycklingen är helt genomstekt).
  4. Skär avokadon i större bitar och blanda med tomaterna, löken och gurkan. Häll över lite olivolja och peppra lätt.
  5. Lägg kycklingen på brödskivorna, pressa över citron samt salta och peppra. Servera kycklingen toppad med rucola och avokadosallad till.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!