Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Kanelkokta äpplen

Kanelkofta äpplen är supergott att äta till vaniljglass, pannkakor eller våfflor. Om receptet dubblas eller tripplas kan det säkert bli en god pajfyllning!

Receptet är beräknat för 2 personer

INGREDIENSER

2 st röda äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
3 msk sirap

TILLAGNING

  1. Skala äpplena och skiva dem i tunna klyftor. Lägg dem tillsammans med sockret i en kastrull och värm på medelvärme.
  2. Tillsätt kanel, vaniljsocker samt sirap och låt blandningen koka upp. Koka 10 minuter och låt därefter äppelblandningen sjuda i ytterligare 15 minuter eller tills dess att äpplena har mjuknat.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!