Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Grillad sweetchilikyckling med färsk grönsallad

sallad

Receptet är beräknat för 2 personer

INGREDIENSER

Sweetchili kyckling:
2 st kycklingfiléer
½ röd chili, skivad
1 dl sweetchili sås
Salt & peppar

Färsk grönsallad:
Blandsallad
Körsbärstomater
Röd lök
Gurka
Marinerad vitlök
½ Röd chili
½ gul paprika
Fetaost
Citronolja

TILLAGNING

  1. Gör ett snitt i kycklingfiléerna, längs med långsidan. Fördela den skivade chilin i snittet. Marinera kycklingen i sweet chili och låt ligga några timmar innan grillning.
  2. Gör i ordning sallad efter smak, ovanstående ingredienser kan självklart bytas ut eller kompletteras. Lägg upp salladen i två stora fat för att få lite rymd och känsla. Droppa över lite olja, gärna med smak av citron.
  3. Grilla kycklingfiléerna till dess att de är genomgrillade och fått härliga grillränder. Servera tillsammans med salladen.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!