Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Tekakor

tekakor

Receptet är beräknat för 10st

INGREDIENSER

5 dl mjölk
4 dl havregryn
8 dl vetemjöl special
1 tsk salt
2 msk sirap
150 g smör
25 g färsk jäst

TILLAGNING

  1. Värm mjölken tills dess att den nästan kokar. Häll den i en stor bunke och blanda i havregrynen, sirapen och saltet. Låt stå ca 20 min.
  2. Smält smöret och rör ner det i blandningen. Smula därefter i jästen. Blanda ordentligt så att jästen löser sig. Tillsätt lite mjöl åt gången under omrörning tills dess att du har en lös deg. Jäs under duk i 30 min.
  3. Knåda degen på mjölat bord och dela degen i tio bitar. kavla ut varje tekaka till en rund form, ca 1 cm tjock. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk ytterligare 30 min.
  4. Sägg ugnen på 225°. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10 min.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!