Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Semlor

semla

Receptet är beräknat för 10 st semlor

INGREDIENSER

25 g färsk jäst
50 g smör
2 dl mjöl
7 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 ägg
1/2 tsk kardemumma
1 krm salt

TILLAGNING

  1. Smält smöret. När detta är gjort, blanda i mjölken och värm upp till 37°.
  2. Smula jästen och lös upp den med degspadet. Blanda i salt, kardemumma, 1 ägg, socker och nästan allt mjöl. Arbeta ihop en deg. Låt jäsa under duk 30 minuter.
  3. Knåda degen på mjölat bord i ca 5 minuter. Dela degen i 10 bitar och rulla till små bollar. Lägg dem på en smord plåt och lät jäsa under duk ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
  4. Vispa 1 ägg och pensla semlorna innan de skall in i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
  5. Låt semlorna svalna innan de fylls med mandelmassa och grädde och garnerar med florsocker.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget Semlor

Lämna gärna en kommentar!