|
Semlor
Kategorier: Bullar
Etiketter: bullar | dessert | grädde | mandelmassa | semlor
Kommentarer:
Receptet är beräknat för 10 st semlor
INGREDIENSER
25 g färsk jäst
50 g smör
2 dl mjöl
7 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 ägg
1/2 tsk kardemumma
1 krm salt
TILLAGNING
- Smält smöret. När detta är gjort, blanda i mjölken och värm upp till 37°.
- Smula jästen och lös upp den med degspadet. Blanda i salt, kardemumma, 1 ägg, socker och nästan allt mjöl. Arbeta ihop en deg. Låt jäsa under duk 30 minuter.
- Knåda degen på mjölat bord i ca 5 minuter. Dela degen i 10 bitar och rulla till små bollar. Lägg dem på en smord plåt och lät jäsa under duk ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
- Vispa 1 ägg och pensla semlorna innan de skall in i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
- Låt semlorna svalna innan de fylls med mandelmassa och grädde och garnerar med florsocker.
|
Lämna gärna en kommentar!
|
Tar för givet att 2dl mjöl är mjölken nu – vi får se hur det blir! 🙂