Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Müsli

müsli

Receptet är beräknat för ca 400g

INGREDIENSER

5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g mandel/valnötter
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral matolja
2-3 dl mjuka russin

TILLAGNING

  1. Hacka mandeln grovt. Blanda mandeln med rågflingor, havregryn, solroskärnor och kokosflingor i en rymlig bunke.
  2. Vänd ner sockret och rör om. Sätt på ugnen på 200°.
  3. Blanda vatten och olja och stänk det över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in.
  4. Bred ut müslin i en smord långpanna. Sätt in müslin i mitten av ugnen i 20-30min. Ta ut müslin och rör om minst 3 gånger för att få müslin jämnt rostad.
  5. När müslin är klar, låt den svalna innan du blandar ner russinen.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!