Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Kasslergratäng

Receptet är beräknat för 6 personer

INGREDIENSER

ca 500 g kassler
1 burk ananas, skivad
5 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
haricots verts
peppar
paprikakrydda
150 riven ost
ris

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 220°. Skär kasslern i tunna stavar och lägg i en ugnsfast form.
  2. Dela varje ananasskiva i två och lägg över kasslern. Strö över lagom mängd haricots verts (så mycket som du vill ha).
  3. Blanda grädde och chilisås och peppra, efter smak. Häll blandningen över kasslern och fördela osten.
  4. Krydda med lite paprikakrydda för fin färg.
  5. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills dess att osten smält och det börjar lukta gott. Koka under tiden riset enligt anvisningar på förpackningen.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

7 personer har kommenterat inlägget Kasslergratäng

Lämna gärna en kommentar!