Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Heta kycklingfiléer med klyftpotatis

Heta kycklingfiléer med klyftpotatis

Receptet är beräknat för 4 personer

INGREDIENSER

ca 800 g potatis
3-4 st kycklingfiléer
2 tsk grovt salt
1/2 – 1 tsk chiliflingor
svartpeppar
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk flytande honung
3 cm färsk ingefära, skuren i små kuber

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 225°. Börja med att skrubba potatisen och dela dem i fyra klyftor. Koka upp rikligt med vatten och salt. Lägg i potatisen i kokande vatten och låt koka ca 5 min.
  2. Häll av potatisen och lägg dem i en smörad ugnsfast form/långpanna, salta och krydda med pommes frittes krydda eller rosmarin och timjan. Sätt in potatisen i mitten av ugnen.
  3. Dela varje kycklingfilé i fyra klyftor. Blanda i ordning marinaden (salt, chiliflingor, svartpeppar, vitlök, honung och ingefära) och pensla kycklingfiléerna med baksidan av en sked. Låt ligga i ca 10 min. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna så att de får lite färg. När de är stekta, lägg dem i en ugnsform och häll över ev. resterande marinad. Sätt in in formen i botten av ugnen i ca 15-20 min eller tills dess att kycklingen är genomstekt.
  4. Servera med lite grönsallad och vitlöks-crème fraîche
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget Heta kycklingfiléer med klyftpotatis

Lämna gärna en kommentar!