|
Heta kycklingfiléer med klyftpotatis
Kategorier: Fågel
Etiketter: chili | Fågel | honung | ingefära | potatis
Kommentarer:

Receptet är beräknat för 4 personer
INGREDIENSER
ca 800 g potatis
3-4 st kycklingfiléer
2 tsk grovt salt
1/2 – 1 tsk chiliflingor
svartpeppar
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk flytande honung
3 cm färsk ingefära, skuren i små kuber
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 225°. Börja med att skrubba potatisen och dela dem i fyra klyftor. Koka upp rikligt med vatten och salt. Lägg i potatisen i kokande vatten och låt koka ca 5 min.
- Häll av potatisen och lägg dem i en smörad ugnsfast form/långpanna, salta och krydda med pommes frittes krydda eller rosmarin och timjan. Sätt in potatisen i mitten av ugnen.
- Dela varje kycklingfilé i fyra klyftor. Blanda i ordning marinaden (salt, chiliflingor, svartpeppar, vitlök, honung och ingefära) och pensla kycklingfiléerna med baksidan av en sked. Låt ligga i ca 10 min. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna så att de får lite färg. När de är stekta, lägg dem i en ugnsform och häll över ev. resterande marinad. Sätt in in formen i botten av ugnen i ca 15-20 min eller tills dess att kycklingen är genomstekt.
- Servera med lite grönsallad och vitlöks-crème fraîche
|
Lämna gärna en kommentar!
|
oj det såg gott ut 🙂 elakt att laga det utan mig! :p