Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Grundrecept bärpaj

Blåbär- och hallonpaj

Receptet är beräknat för 1 paj

INGREDIENSER

3 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
175 g margarin

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet samtidigt som du blandar alla torra ingredienser. När margarinet är smält, blanda det tillsammans med torrvarorna tills dess att det blir en deg. Om degen är för lös, häll i lite mer mjöl.
  2. Platta ut nästan all deg, försiktigt, i en pajform. Gaffla degen i botten av formen för att värmen skall spridas jämnt.
  3. Häll på bären och, om det behövs, lite potatismjöl. Avsluta med att smula över resten av degen och ev. lite socker för att få en fin yta.
  4. Sätt in pajen i ugnen och när det börjar lukta är den klar.

Innan pajen serveras, låt den gärna stå och stilla sig 15-20 min så att bären inte rinner ut.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!