Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Tacopaj

tacopaj

Receptet är beräknat för 4-6 personer (1 paj)

INGREDIENSER

Pajdeg:
3 dl mjöl
1 dl mjölk
50 g smör
1 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 400 g köttfärs
en påse tacokrydda
1 dl vatten
2 tärnade tomater
1 hackad rödlök
1 hackad paprika
lite majs
2 dl creme fraiche (ej smaksatt)
lite salt
riven ost
paprikakrydda

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 200°. Gör i ordning pajdegen och tryck ut den i en ugnsfast form.
  2. Bryn köttfärsen och blanda med tacokrydda och vatten, låt puttra några minuter. Blanda majs och paprika med köttfärsen.
  3. Lägg fyllningen i pajskalet. Lägg resten av ingredienserna ovanpå köttfärsen i följande ordning: tomater, creme fraiche, salt, ost och paprikakrydda. In i mitten av ugnen i ca 30min!

Tips: servera pajen med grönsallad och salsa

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Tacopaj

Lämna gärna en kommentar!