Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Limetortellini med chorizo

Limetortellini med chorizo

Receptet är beräknat för 3 personer

INGREDIENSER

1 påse Barilla Tortellini ai formaggi
1-2 st chorizo (skivad)
1 rödlök (hackad)
1 röd paprika (hackad)
1 gul paprika (hackad)
1 vitlöksklyfta (hackad)
6 st körsbärstomater (delade i fjärdedelar)
1 lime (saften + rivet skal)
crème fraîche

TILLAGNING

  1. Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek korven tills dess att den fått en fin yta (gärna i olivolja med citronsmak).
  3. Blanda löken och paprikan med korven och stek nån minut innan du blandar ner tomaterna.
  4. Häll på juicen från limen och blanda korvröran med tortellinin.
  5. Lägg upp på en tallrik och toppa rätten med lite crème fraîche och rivet limeskal.

På bilden ovan serverade jag rätten tillsammans med en brödbit och lite färskost. Naturell philadelphiaost tillsammans med färsk gräslök och nymalen svartpeppar passar perfekt till!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!